maandag 16 januari 2012

Zonnevlammen, coronal holes en zonnewind...

Hallo,

Slaap jij ook zo slecht, en droom je ook zo vreemd, verwarrend, heb je ook steeds hoofdpijn (vooral achter je ogen) en heb je ook het gevoel dat er iets gaat gebeuren?
Nou, recente gebeurtenissen rond de zon kunnen een hoop verklaren.
Het begon allemaal rond 9 januari, in elkaar gedraaide energieën rond de zon, draaiden met een zwiep uit elkaar, als een kluwen emoties die uit de war raakten, een eruptie...and het neerdalen ervan...
Toen, op de 13e was er een c-klasse zonnevlam, niet de grootste soort flare, en aan de andere kant van de zon, dus niet op ons gericht...maar dat zegt niet dat we het niet ervaren..en het gekke van deze flare was dat hij heel lang duurde. Dat zou zich kunnen laten vertalen als emoties die eruit komen, niet plotseling, als een eruptie..maar iets kalmers, waar we dagen mee bezig kunnen zijn, ons dagenlang afleidt...onrust, wellicht de oorzaak van een stroom van vreemde dromen, over tijden die al lang vervlogen zijn, emoties die we al bijna vergeten waren..
 Toen ontdekten we een enorme scheur in het plasma rond de zon - een coronal hole (120.000 km lang) - zonder flares te produceren, maar wel solar wind los te laten...om ons te helpen bij het opruimen van die emoties?
Intussen een stroom van kleine flares om ons lekker aan de gang te houden, op ruimen, veeg de oude lijken maar uit de kast..
Vanmorgen weer een felle flare..niet direkt op ons gericht, de wind lijkt allen de wangen van onze emoties te beroeren, als een aanmoediging? Een aanmoediging om op te ruimen en ons open te stellen om helemaal in het nu te zijn....laat je bagage achter...met een open en gezond hart.

Namasté
Inge


2 opmerkingen: