zondag 10 juni 2012

Venus tranen (Nederlands)

Jeetje mineetje wat zitten we in een Venus flow!
Sommigen beleven een prachtige en happy flow, maar ik geloof dat velen van ons een heel ander soort flow beleven, het stromen van tranen..
Ik hoor en lees en zie niet anders dezer dagen..
Zelf eergisteren bij de start van het voetbaltoernooi, de Griekse en de (Nederlands) Russische coaches al in tranen voor de wedstrijd!
(ben benieuwd hoeveel tranen er gevloeid zijn na het verlies gister)
Veel mensen, connecties op facebook schrijven over hoe ze steeds maar huilen. Hoe ze in het openbaar ineens zitten te huilen.
Vrienden vertellen dat ze bijna niet kunnen ophouden met huilen dezer dagen.
In het Engels zeggen ze 'crying your heart out' maar misschien is het beter om te zeggen 'crying our hearts open'?

Dan heb je natuurlijk ook blije tranen; het huilen dat voortkomt uit het voelen of zien van pure schoonheid..
Dat doe ik ook de hele tijd..als ik mooie facebook posts lees bijvoorbeeld of als ik iemand heel zuiver zie zijn op tv (zelfs reclames kunnen dat zijn) maar vaker krijg ik dat soort gevoel van muziek.
Deze week keek ik naar de registratie van het Pinkpop concert van The Kyteman Orchestra en de passie van Kyteman (de dirigent Colin Benders) en ik schoot steeds weer vol.
(zie link hieronder)
Zijn passie is zo rauw en het is alsof hij de muziek ter plekke baart.
Een andere band die me regelmatig in tranen heeft is de Red Hot Chili Peppers..hun muziek stroomt over van liefde en passie en plezier!
I houd er van om zo geraakt te worden door muziek...daar gaat mijn hart van open.

Huilen is ontladen, nietwaar?

Misschien is dat dus wel wat de Venus transit ons gebracht heeft..een tijd om te ontladen?
Misschien was haar energie wel zoals die van een moeder...ons vertellend dat het in orde is..alles komt goed, en misschien geloven we haar wel..en misschien voelen we daarom nu wel ruimte om het er allemaal uit te laten stromen..
De confrontatie met alle zooi die we al jaren meeslepen, maar niet echt van ons is, brengt ons een spanning, opluchting en opwinding.
Die spanning en de opwinding lijken gek genoeg erg op elkaar, en ik vind het vrij makkelijk om die spanning om te zetten naar opwinding. Een kwestie van bewustzijn en het een klein beetje shiften, zodat het anticipatie wordt en blijheid. Kleine stap..echt waar.
En dan heb je nog die opluchting, en daar ligt angst heel dicht bij.

Altijd weer die verrekte angst....

Kijk, als we klaar zijn met huilen voelen we meestal opluchting (misschien wel het nut van huilen) maar deze opluchting zet zich vrij gemakkelijk om in angst...omdat de opluchting voortkomt uit het loslaten, en uit loslaten ontstaat ruimte..maar ruimte voor wat?
Het is heerlijk om oude ideeën, gewoonten en geloofssystemen los te laten, maar wat komt er voor in de plaats??
We zijn zo bang voor dat onbekende, zo bang dat we veel liever onze ouwe zooi vasthouden, want dat is in iedergeval bekende zooi!
Dan weten we tenminste waarom we ongelukkig zijn, waarom we ons leeg voelen en miserabel.
Dat zal ook de reden wel zijn dat we er soms zo pissig van worden als iemand zegt..je moet het loslaten..

Dus, als je (gáán we weer) loslaat...wat dan?

Als we bang worden van de ruimte die we creëren, waarom nemen we het dan niet in eigen hand en creëren we wat we willen?
Die macht héb je namelijk...wij zijn degenen die onszelf creëren. (en keer op keer opnieuw als het nodig is..wees niet bang om het fout te doen..fouten bestaan immers niet, er is alleen maar leren)
Dus wat je nu moet doen is kiezen wie je bent.
Jij bent de baas.
De ruimte die het loslaten van 'dat wat jij niet bent' schept, verlangt ernaar om gevuld te worden met 'dat wat je werkelijk bent'.
Ik kies ervoor die ruimte te vullen met liefde en plezier. Alles dat ik kan bedenken komt daar op neer..liefde en plezier.

Dat is wat ik voor iedereen wens.
Love & joy
Inge


Voor de Pinkpop registratie ga naar deze site:
http://3voor12.vpro.nl/luisterpaal/playerpage.program.14284341.html
Enjoy in joy!!

9 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je prachtige blog, het verklaart veel. Gisteren inderdaad liters gehuild, ging zelfs tijdens het koken gewoon door. Heb ik nog nooit zo gehad :o) Bijzonder om dit dat te lezen... Ik wens jou ook heel veel love and joy toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je herkenning vond..dat troost toch een beetje door je tranen heen..gedeelde smart enzo..
  liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zit zelf in de flow van onmetelijke liefde voelen.. Vooral in de natuur, voor mijn 2 prachtige poezebeesten die zich dan vol overgave in een 'purrrrrr-moment' in slaap laten vallen op mijn schoot...en vervolgens voel ik de onmetelijke leegte in mijn hart... Dat ik zoveel heb om voor te leven.. en soms zo iets liefdevols mis dat het pijn doet...

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat begrijp ik Laar..
  Dat zijn tranen met een glimlach..liefdespijn..
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Water zuivert, en schoont op. Stromend water en zorgt dat er stroming is, blijft of ontstaat. We zitten in de Lente en de grote 'voorjaarsschoonmaak' is volop aan de gang. Zelf heb een intense connectie met al wat natuur is, het natuurlijke, ik voel de connectie de ziel in al het leven. Verder komt er heel veel informatie binnen. Veel schrijven, bundelen, inspiratie stroomt.It's you inside, always.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja..de natuur is heel belangrijk...een anker als je op drift gaat..dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verwoord en geschreven hoor Inge. Doe zo verder. Eric x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je Eric, zal ik zeker doen! (en blijven jullie de blog vooral delen!)
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen