woensdag 11 juli 2012

De kracht van 'I am' (Nederlands)

Ik dacht net na over die woorden: 'I Am, behoorlijk krachtig in hun eenvoud.
De eerste keer dat ik deze woorden tegenkwam (buiten normaal gebruik) was toen ik mijn Shamballe Multi Dimensional  Healing cursus deed; mijn deur naar de herinnering van dat waar het in de wereld om draait maar wat we zijn vergeten toen we naar de Aarde kwamen.
Er zijn vele deuren die je kunt openen, dit is er maar eentje, maar ik houd ervan, het was mijn deur.
Dat is waar ik voor de eerste keer de zin 'I am that I am' hoorde en eerlijk gezegd, vond ik het een beetje verwarrende zin, dacht dat het een soort kosmisch raadsel was...en dat ik natuurlijk weer de enige in de kamer was die niet ontwikkeld genoeg was om te begrijpen wat het betekende...dus ik knikte met mijn hoofd n keek er gepast serieus bij, hoop ik....denk ik..
Maar ik voelde ook dat er echte kracht in die woorden zat...het voelde heel goed om ze hardop te zeggen...langzaam en aandachtig.

Na de eerste cursusdagen, in de meditaties, begon ik mezelf steeds te zien als een figuur, staande op een rots hoog boven de zee - zoiets als de kliffen van Normandië en Dover - ik voel dat ik daar alleen sta, op een groen en weelderig veld. Ik draag een soort mantel en heb een staf in mijn handen. Een beetje zoals de grote tovenaar Gandalf in Lord of the Rings, stoot ik mijn staf op de grond - en ik denk dat de Aarde ervan schudde - op de laatste 'am' van het 'I am that I am' en dat kreeg ik zoveel kracht van!
Na de eerste ontmoeting met deze 'mij' was ik verbijsterd...en een beetje beschaamd om het hardop te zeggen, dat ik mezelf als zo'n krachtig wezen had gezien.
Ik ben er zeker van dat ik het heb geprobeerd af te zwakken toen we elkaar onze ervaringen vertelden....maar van binnen...was ik vol bewondering..

Een vreemd detail was de staf, ik wíst dat er een belangrijk symbool op de bovenkant zat, maar ik kon het me niet herinneren, of ik had het niet gezien..of ik kon het niet zien..
Het was heel veel meditaties en cursussen later dat ik kon zien hoe de hele staf eruit zag, het was een caduceus...al wist ik dat toen niet....ik vond em wel prachtig door de vleugels en het serpent. (mijn sterrenbeelden zijn schorpioen en slang) Alles dat ik er later over las klopte niet precies voor me. Ik kan niet goed omschrijven wat het voor me betekent...het is misschien ook niet zo belangrijk.

De zin 'I am that I am' kwam ik toen overal tegen, overal waar ik leringen en leraren tegenkwam, en het werd steeds sterker voor me. Zeg het maar hardop...voel je hoe het alles lijkt te behelzen dat er is?
Hoe het eigenlijk alles is dat je hoeft te zeggen? Wilt zeggen? Hoe het alles zegt dat je ooit hoeft te voelen of te weten? En hoe het je laat weten in iedere cel laat weten dat je genoeg bent? Dat jij alles bent dat er IS?
Dat het eigenlijk onmogelijk is om iets anders te zijn dan genoeg, altijd precies goed en perfect?
Want elk foutje, elke mislukking, elke zwakheid die je denkt te hebben of te zijn, ben jij...en daar kán niks mis mee zijn, want het is wat en wie je bent!
I AM THAT I AM


Kun je me nog volgen?
We zijn er zo aan gewend om te oordelen en te veroordelen..vooral als het om onszelf gaat...dat altijd aanwezige 'ik ben niet (goed) genoeg'
Hoe kan het nou niet genoeg zijn om dat te zijn wat je bent! Daar kan helemaal geen dualiteit in zijn!
De dualiteit ontstaat pas als je buiten 'dat wat jij bent' gaat, dan ga je vergelijken en oordelen. Vergelijken en oordelen onstaat nooit van binnenuit!
Als we geboren worden dan vergelijken we en oordelen we niet, dat is aangeleerd gedrag. Onze natuur is niet oordelend, onze natuur is zorgend, en liefhebbend en openhartig...of wat voor woorden je ook wilt gebruiken wat je eigenlijk niet kunt beschrijven..alleen kunt voelen.
Woorden zijn altijd gehandicapt met een tegenover gestelde, een  andere zijde, maar wanneer je naar je kern gaat, dan weet je dat er alleen ZIJN is. Om dat ZIJN te beschrijven....zo licht en eerlijk mogelijk...de uiterste poging om het van woorden te ontdoen die dualiteit en tegengesteldheid meebrengen, zullen je altijd terugvoeren naar;
I AM THAT I AM.


6 opmerkingen:

 1. Ik zag in de blog updates paar keer je titel voorbij schuiven en las dus alleen " I am". En toen voelde ik het al, maar nog geen behoefte om het te lezen. En net dacht ik " NU ga ik het lezen". Nu lees ik net je hele blog en wauw! Grappig...jouw blogs helpen mij enorm door de verschillende fases en situaties van mijn leven door te komen. Je bent mij elke keer net een stapje voor. Ik merk dat ik het wel weet maar niet bewust van ben. Je bevestigd steeds wat ik doormaak op het moment dat ik jouw blogs lees en je verwoord het precies zoals ik het nodig heb. Af en toe confronterend maar dat is goed. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jij dank je wel! Dat is het allerheerlijkste om te horen!
  Mooi dat je het leest op het moment dat je dat voelt...dan kun je het ook beter lezen.
  Heel fijn weekend! (lekker opladen met de energie die op ons afkomt dit weekend, veel ontspanning zoeken!)
  Liefs
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat doe ik zeker! Dingen afgezegd en nu even rust. Gekke was, dat ik moeite had om deze blog te gaan lezen. Ik heb wat dingen nog te verwerken, verlies van een dierbare (moeder), alle onzin dingen die echt niet grappig zijn die er bij komen, en dan kom je je zelf goed tegen en nu probeer ik weer tot mij zelf te komen en weer te genieten van alles. Dus soms is het confronterend maar je schrijft het zo, dat ik er mee om kan gaan. Wil je meer weten, lees mijn blog. Dank je wel voor dat je er bent en wie je bent ( sluit mooi aan op je blog). Ook ik mediteer al jaren en doe er van alles mee. Zoals ik altijd zeg: ik wens je liefde en licht toe. tot blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je...het ontroert me wat je zegt.
  Liefde en licht...
  xx

  BeantwoordenVerwijderen